Produkty, które należy wprowadzać stopniowo:
- MIĘSO: na początku zalecane jest spożywanie tylko cielęciny, królika i drobiu (najlepszy jest indyk), a następnie wprowadzenie do diety wieprzowinę i wołowinę.
- PIECZYWO: zacznij od pieczywa białego, potem ciemnego, a na końcu pieczywa wieloziarnistego.
- Zacznij dietę od spożywania makaronów, następnie kasz, z kaszą gryczaną na końcu.
Produkty zabronione:
- tłuste wędliny
- tłuste potrawy tj. bigos
- smażone potrawy
- ostre przyprawy
- cebula, czosnek
- orzechy, mleko
- ser pleśniowy
- ryby wędzone
Produkty, na które trzeba uważać:
- owoce pestkowe - kontrolować stan pestki przed spożyciem
- spożywać owoce tylko z naszej strefy klimatycznej
- kiszona kapusta - tylko wypłukana i pokrojona
- ogórek kiszony - tylko obrany
- herbata - tylko słaba
- kalafior
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz